STRATEGIE & MENTORSHIP

BELANGENORGANISATIE

PROJECT ONDERSTEUNING

AANJAGER VAN (JONG) ONDERNEMERSCHAP

“Ondernemerschap begint met een droom, een idee of een missie. Zo gauw je daarmee aan de slag gaat en je inschrijft bij de Kamer van Koophandel, dan ben je ondernemer! Of het een succes wordt of niet, je hebt lef getoond en het idee zit in je hart!”

ZomerOndernemer
In 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met het project ZomerOndernemer. Ik was meteen enthousiast en vond het tijd worden om dit project naar deze regio te halen. En met succes! De groepen van 2018 en 2019 waren geweldig!

Dagelijks spreek ik met ondernemers maar ontmoet ik maar weinig jonge enthousiaste starters. Jongeren kijken met een frisse, enthousiaste, onbevooroordeelde blik naar ondernemerschap! Dit maakt dat ze ‘out of the box’ durven denken en keuzes durven maken vanuit vrijheid. Wat mij vooral opviel is dat jongeren niet in hokjes denken. Ondernemen betekent voor hen vrijheid. Vrijheid om te kunnen doen wat je wil en wanneer je dit wil. Dit kan gecombineerd met loondienst of nog een ander bedrijf. Er zijn geen gezette routes.

Dit project zou niet mogelijk zijn zonder de steun van diverse geweldige en lieve ondernemers uit mijn netwerk, maar ook uit het netwerk van mijn netwerk. Daar ben ik enorm dankbaar voor!

ZP Meppel
Januari 2017 hebben we ZP Meppel gelanceerd.  Voor mij was het van belang dat de zelfstandig professionals in Meppel zichtbaarder werden en dat we namens deze groep konden aanschuiven bij gemeente en provincie.  Op dat moment organiseerde ik elke maand Open Coffee Meppel waar ZP’ers elkaar konden ontmoeten en netwerken. Vanuit deze groep bleek een netwerk waar je collega’s ontmoet en kennis kunt delen de grootste behoefte. Zo ontstond ZP Meppel als netwerk en belangenorganisatie.

Nog dagelijks zie en hoor ik over fantastische samenwerkingen en initiatieven die ontstaan onder de deelnemers van ZP Meppel. Daarnaast hebben we goed contact met de gemeente Meppel en heeft de gemeente een mooi plan voor 2020 in het coalitieakkoord opgenomen door onze inspanningen.

JOP
Meppel heeft al een aantal jaren het Ondernemersgala. Hier wordt elk jaar de Ondernemer van het Jaar gekozen. In 2019 hadden we voor het eerst de Jonge Ondernemers Prijs (JOP). Een prijs om jong ondernemerschap in Meppel een podium te geven. Tenslotte zijn zij de werkgevers van de toekomst, en zijn ze bezig met innovatie en duurzaamheid.

Vanuit mijn werkzaamheden met jonge ondernemers leek deze prijs mij van grote waarde voor Meppel. Gelukkig werd dit vanuit de werkgroep Ondernemersgala direct omarmd en konden we afgelopen jaar deze prijs voor het eerst lanceren. En met succes! Maar liefst negen inzendingen ontvingen wij, waaruit een onafhankelijke jury er drie heeft gekozen op basis van onderscheidend vermogen, passie en verwachte stabiliteit. Tijdens het gala zelf mocht het publiek stemmen op hun favoriet.