Skip to main content

We nemen samen met ZP Meppel deelnemers afscheid van Liesbeth als voorzitter en omdat ik in het bestuur degene ben die het langst met haar gewerkt heeft, mag ik daar iets over vertellen.

Liesbeth heb ik 10 kilo geleden leren kennen. Dat was in het bestuur van De Basis waar zij zich bij aansloot. We hebben samen Open Coffee Meppel overgenomen en weer nieuw leven ingeblazen. Samen trainingen gevolgd, bijeenkomsten bezocht. Nou ja, het werd gewoon verdacht, zo vaak als we samen op pad waren. Maar ik zat daar niet zo mee…

Toen de vraag kwam of ik mee wilde doen in het bestuur van ZP Meppel, hoefde ik niet lang na te denken omdat ik wist dat ook Liesbeth daarbij zat. Zij werd voorzitter en het zou wel goed komen…..

Liesbeth, ik heb jouw leren kennen als een harde werker. Touwtjes strak in handen, want er moeten resultaten gehaald worden en jij wilt dat graag kunnen controleren. Je neemt je verantwoordelijkheid en je neemt die serieus. Van iedereen die met jou mee wil wordt verwacht dat die zijn/haar steentje bijdraagt. Ervoor gaan. Afspraken nakomen. Hard werken. Niet altijd makkelijk, want je kon ons het vuur behoorlijk na aan de schenen leggen. Maar je wist wat je aan elkaar had.

Ik heb je persoonlijk zien groeien. Vooral in het begin vond jij het bijvoorbeeld wel spannend om voor een grotere groep te staan. Maar je deed het. Ook dat kun je leren. Blosjes op de wangen, vlekken in de nek en gewoon dóen. Samen hebben we geleerd dat het niet perse eng is om voor een groep te staan en het woord te nemen, als je die groep maar serieus neemt.

Bestuursleden gingen en kwamen, maar Liesbeth had een missie, die bleef zitten. En ik stiekem ook. Omdat zij goed doelen kan formuleren, route uitzetten, focus houden en de voortgang in de gaten houden, is Liesbeth heel productief. En standvastig. Iemand waar je op kunt leunen. Mensen zoals ik hebben dat soms nodig.

Daarbij is zij ook heel prettig om naar te kijken. Geen kwaliteit in bestuurlijke zin, maar ik heb mijn ogen tenslotte niet in mijn zak zitten.

Dat het ook weleens knalt aan de bestuurstafel, hoeft je niet te verbazen. Het debat werd niet uit de weg gegaan. Liesbeth is een snelle denker, heel doortastend en vaak sneller dan de rest. En héb je dan een andere mening, ook al komt die wat later, dan wil Liesbeth zich alleen met goede argumenten laten overtuigen. Dat was voor ons dan weer hard werken…

In de omgang met Liesbeth hoef je niet perse lief te doen, belangrijker is dat je eerlijk bent. Zeg wat je doet en doe wat je zegt! En lukt het je niet, heb je vragen, is er een probleem? Gooi het dan gewoon op tafel. Liesbeth was namelijk ook de voorzitter die je bij de hand kon nemen en je verder helpen. Zoals die aap die in zijn oor staat te peuteren en waarbij Liesbeth dan zegt: ‘Probeer het eens zó…’ Want zij is een powervrouw. Met een eigen mening, doortastend, scherp, commercieel, maar ook lief, zorgzaam en met humor.

Ik heb door de jaren heen geleerd dat je Liesbeth vooral in de ogen moet kijken, daarmee zegt ze soms meer dan met haar mond. En zie je die ogen niet, dan weet je dat ze lacht…

Liesbeth, je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Toch frustreert het jou soms wanneer je harde werken en je inzet niet gezien en gewaardeerd of begrepen worden. Laat het los, het is wat het is. Maar ik zag en waardeer het. En met mij heel veel anderen en daarom …Lieve Liesbeth als dank voor je inzet en als blijk van onze waardering willen we je benoemen tot erelid van ZP Meppel. Ik hoop dat je nog lang bij deze club betrokken wilt zijn.

Bedankt!!

Algert

Namens Claire, Paula en de deelnemers van ZP Meppel

Foto: Studio Puur