Skip to main content

Eind vorig jaar besloot ik eens stil te staan bij mijn toekomst qua werk. Na een burn-out realiseerde ik mij dat het anders moest. Een periode om eens goed te kijken waar mijn passie, mijn krachten en mijn zwaktes liggen.

Uiteindelijk kwam de keuze. Ging ik mijn energie en passie stoppen in ondernemen of ging ik op zoek naar een nieuwe baan? Persoonlijk maakte het mij niet uit, als ik maar “ondernemend” kon zijn. Maar toch is het duidelijk een andere keuze die je maakt, met in beide gevallen voor- en nadelen.

Inmiddels heb ik me begin dit jaar opnieuw ingeschreven als ondernemer. Ik heb bewust de keuze gemaakt om te gaan ondernemen en ik heb voldoende ervaring als ondernemer om er een succes van te maken. Maar ik heb nog geen vast omlijnt verhaal. Al doende onderzoek ik wat mijn pad is. Mijn achtergrond ligt in de Retail maar op dit moment ligt daar niet mijn toekomst.

De afgelopen tijd ben ik in aanraking gekomen met de zzp’er en de mkb’er in diverse branches. En dat wil ik onderzoeken. Mijn bijdrage zal ergens liggen op het snijvlak van sales, marketing, concepten en businessmodellen.

Waarom dan toch ondernemen? Ik wil bij verschillende branches en ondernemers achter de voordeur kijken. Daar ligt mijn ontwikkeling. En het past heel goed bij mij. Als ik ‘vastzit’ binnen een organisatie raak ik snel uitgekeken. Ik ontdek ook dat ondernemen een “verslaving” is. Het is heerlijk om op te staan met een uitdaging en gevoel van vrijheid. Het is ook spannend en soms zie je er misschien zelfs geen gat meer in.

In gesprekken kwam ik erachter dat ik andere ondernemers wat te bieden heb. Ik weet inmiddels waar valkuilen liggen maar ook hoe je er weer bovenop komt. Mijn verhaal is nog niet concreet. Als je me nu vraagt wat ik jou te bieden heb dan komen we daar wel uit. Maar ik heb nog geen vast omlijnt verhaal. Al doende onderzoek ik wat mijn pad is.

“Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.” Ralph Waldo Emerson