Skip to main content

Twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met het project ZomerOndernemer. Ik was meteen enthousiast!
Eind vorig jaar vond ik het tijd worden om dit project naar deze regio te halen. En met succes!

Dagelijks spreek ik met ondernemers maar ontmoet ik maar weinig jonge enthousiaste starters. Jongeren kijken met een frisse, enthousiaste, onbevooroordeelde blik naar ondernemerschap! Dit maakt dat ze ‘out of the box’ durven denken en keuzes durven maken vanuit vrijheid.

Ik ben ontzettend trots op deze leuke, enthousiaste groep jongeren!
Al vanaf de driedaagse was er een prettige en veilige sfeer. Er werd vanaf het begin goed ‘samen-gewerkt’ en iedereen was bereid om elkaar te helpen. Ook nieuwe inzichten worden enthousiast ontvangen. Waar de één opeens weet wat hij wil, bedenkt de ander soms dat een andere richting misschien beter past.
Successen worden samen gevierd: de eerste omzetten, een nieuwe website of nieuwe concepten.

Ook voor mij was dit project enorm waardevol. Ik geloof in samenwerken, want ondernemen doe je niet alleen.
Deze jongeren hebben laten zien dat de volgende generatie ondernemers hier open voor staat en dat ze elkaar kunnen motiveren om in de ‘doe-stand’ te komen.
Maar wat mij vooral opviel is dat jongeren niet in hokjes denken. Ondernemen betekend voor hen vrijheid. Vrijheid om te kunnen doen wat je wil en wanneer je dit wil. Dit kan gecombineerd met loondienst of nog een ander bedrijf. Er zijn geen gezette routes.

Dankbaarheid, Delen en Doen zijn de woorden die van toepassing zijn op deze groep!

Mijn dankbaarheid wil ik graag uiten naar iedereen die dit project mede mogelijk heeft gemaakt!