Skip to main content

Vorig jaar was het eerste jaar ZomerOndernemer in deze regio. En wauw, wat een goede start was dat! Het was een geweldige groep enthousiaste jongeren.

Team Paula Veldman en Bart-Jan Winters wonnen met Op Smaeck de regioprijs. Zij ontvingen een lidmaatschap van BC Meppel en een bankrekening van de Rabobank. Verder mochten ze door naar de landelijke finale. Daar wonnen ze de Innovatieprijs en mochten naar Riga!

Daarnaast won Annemieke Rijpkema de Wildcard en ook zij mocht door naar de finale. Helaas won ze niet maar het is natuurlijk geweldig om op de landelijke finale je bedrijf te mogen presenteren. Verder was het ook de regio met de hoogste cijfers gegeven door de deelnemers. Die veer steek ik zelf vol dankbaarheid in mijn zak!

Ook dit jaar ben ik weer ontzettend trots ben ik op deze leuke, enthousiaste groep jongeren! Al vanaf de driedaagse was er een prettige en veilige sfeer. Er werd goed ‘samen-gewerkt’ en iedereen wil elkaar helpen. Ook nieuwe inzichten worden enthousiast ontvangen. Waar de één opeens weet wat hij wil, bedenkt de ander soms dat een andere richting misschien beter past. Successen worden samen gevierd: de eerste omzetten, een nieuwe website of nieuwe concepten.

Voor mij was dit project enorm waardevol. Ik geloof in samenwerken, want ondernemen doe je niet alleen. Deze jongeren hebben laten zien dat de volgende generatie ondernemers hier open voor staat en dat ze elkaar kunnen motiveren om in de ‘doe-stand’ te komen.

Dit project zou niet mogelijk zijn zonder de steun van diverse geweldige en lieve ondernemers uit mijn netwerk, maar ook uit het netwerk van mijn netwerk. Daar ben ik enorm dankbaar voor! Ondernemers die gastvrij hun deuren openen voor een bedrijfsbezoek, gastspreker willen zijn, of Business Buddy. Maar ook dat we opnieuw financiële steun van de gemeentes Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Westerveld en de Rabobank mochten krijgen.

En niet te vergeten de ZomerOndernemers van 2018 die hun bijdrage leverden aan dit jaar als gastspreker, Business Buddy, presentator, fotograaf of op welke manier dan ook.

Dankbaarheid voor jullie allemaal!

M.m.g.d.:  Rabobank MSS, Gemeente Meppel, Gemeente Staphorst, Gemeente Westerveld, Gemeente Steenwijkerland, Boer Staphorst, Mooi Stoer, SEM Productions , Villa Kalkoven, Wijngoed Havelte, Kornelis Caps & Closures, Mc Donalds Steenwijk, Rob Reinink- Millart, Anouk Boonstra,  Algert Uiterwijk Winkel- Algert.nl, Wim Meijer- K&EA 44, , Jan Bloemhof- Bloemhof en Pleiter, Linda Blankendaal- Bureau 100, Jan Maarten Kreulen, Aletta Makken- Filantrotante, Olrik Lenstra, Hilde Jagerman, Tine Hoekman, Marc-Jan van der Linde, Mirella Duiven, Cary Olinga, Dennis de Jong, Freya Lindblom en niet te vergeten mijn mede-trainer Eduard Brink!

Foto: Maud-Elise Jannink